02 februarie 2023, 17:20 Realitatea moldovenească views 1459
Starea de urgență, prelungită cu încă 60 de zile
02 februarie 2023, 17:20 Realitatea moldovenească views 1459

Starea de urgență, prelungită cu încă 60 de zile

Parlamentul a adoptat joi, 2 februarie, hotărârea privind prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu ziua de sâmbătă, 4 februarie 2023. În acest sens, 60 de deputați au votat pro, iar unul contra.

Premierul Natalia Gavrilița a precizat că prelungirea măsurii este necesară, întrucât există în continuare riscuri la adresa securității energetice a țării, dar și din cauza războiului de la hotar.

Potrivit HOTĂRÂRII, pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățenii Republicii Moldova și alte persoane aflate pe teritoriul țării.

Starea de urgență a fost instituită pentru prima dată la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.