27 ianuarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1537
În Republica Moldova vor fi construite patru heliporturi
27 ianuarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1537

În Republica Moldova vor fi construite patru heliporturi

Patru heliporturi pentru elicoptere medicale vor fi construite în Republica Moldova în acest an, dintre care două în municipiul Chișinău. Banii vor fi alocați dintr-un proiect transfrontalier cu România.

De cele patru heliporturi vor beneficia toți cetățenii care vor avea nevoie de intervenții medicale de urgență din partea echipajelor aeromedicale, a precizat pentru postul nostru de radio ofițerul de presă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

Ea a precizat că heliporturile vor fi date în exploatare până la sfârșitul lunii septembrie 2023. Două dintre acestea vor fi construite la Chișinău și câte unul la Bălți și Cahul

„Construcția pistelor de aterizare și decolare va fi asigurată cu căile de acces. Primul va fi construit pe strada Nicolae Testemițanu 29, din municipiul Chișinău, în preajma Spitalului Clinic Municipal „Timofei Moșneagă". Al doilea heliport urmează să fie construit pe strada Poamei 28 din capitală, în preajma Institutului Mamei și a Copilului. Al treilea heliport urmează să fie construit în municipiul Bălți, lângă spitalul municipal Bălți și al patrulea heliport va fi construit în municipiul Cahul", a spus Liliana Pușcașu.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, banii pentru construcția celor patru heliporturi sunt prevăzuți din bugetul proiectului zona de cooperare transfrontalieră România - Republica Moldova, o zonă mai sigură pentru îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. În bugetul de stat sunt prevăzute aproximativ 5,8 milioane de lei pentru construcția celor patru heliporturi.

Sursa: radiomoldova.md

Cuvinte cheie:

elicopter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.