27 ianuarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1852
Iulian Groza cere anularea concursului pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS
27 ianuarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1852

Iulian Groza cere anularea concursului pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS

Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, a sesizat astăzi Consiliul Superior al Procurorilor, denunțînd încercări de a exercita intimidări și presiuni asupra sa în calitate de membru al Comisiei Speciale pentru pre-selecția candidaților pentru funcția de procuror - sef al PCCOCS.

Tentativele de intimidare vin din partea unor “persoane interstate”, afirmă Groza, care a cerut, drept rezultat, anularea concursului pentru funcția de procuror - sef al PCCOCS.

“Consider că acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție si a rezultatelor concursului sunt afectate grav. Consider ca acest concurs trebuie anulat”, afirmă Groza.

În demersul adresat Consiliului Superior al Procurorilor, Groza precizează că intimidările asupra sau au avut loc prin intermediul unor conturi de telegram anonime.

“Pe parcursul ultimelor zile, după prima ședință a Comisiei Speciale care a avut loc luni, 23 ianuarie 2023, vă informez că am sesizat mai multe acțiuni realizate prin interpuși, inclusiv prin intermediul conturilor de telegram anonime asociate, în scopul intimidării mele și exercitării presiunilor asupra mea, în calitate de membru al Comisiei Speciale, în vederea influențării procesului de preselecție al candidaților pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Consider că astfel de presiuni asupra membrilor Comisiei Speciale sunt inacceptabile și reprezintă o ingerință gravă în procesul de preselecție, viciază integritatea concursului și afectează grav credibilitatea rezultatelor selecției candidatului pentru funcția de șef al Procuraturi PCCOCS”, se arată în demers.

Iulian Groza a mai precizat că este dispus să fie audiat de Consiliul Superior al Procurorilor în vederea prezentării mai multor detalii despre acest caz.

Menționăm că Iulian Groza este membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

PCCOCS , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.