26 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1156
Cum comentează Litvinenco decizia de a clasa dosarul deputaților transfugi
26 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1156

Cum comentează Litvinenco decizia de a clasa dosarul deputaților transfugi

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ar fi vrut finalitate pe dosarul deputaților transfugi, astfel ca situații asemănătoare să nu mai aibă loc în istoria RM.

„Nu știu care sînt argumentele și presupun că sunt”, a spus acesta la Punctul pe Azi de la TVR Moldova, transmite unimedia.info.

„Nu știu care sînt argumentele procurorilor, dar după mine un astfel de dosar era important să fie investigat pentru a avea finalitate, ceea ce a făcut Plahotniuc a fost un atentat la adresa democrației.

Ar fi fost bine să existe finalitate să fie un mesaj clar ca pe viitor să nu se repete. Regret, nu știu argumentele și presupun că sînt, dar eu aș fi vrut să văd o finalitate”, a spus ministrul.

Dosarul celor 14 ex-deputați transfugi a fost clasat, după 3 ani de investigație. Persoanele vizate au fost scoase de sub urmărire penală, care a fost pornită la 28.10.2019 de către Procurorul General interimar Dumitru Robu, în temeiul unei bănuielii rezonabile privind săvîrșirea infracțiunii de corupere activă.

Anunțul în acest sens a fost făcut de către reprezentanții Procuraturii Generale.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1474 locuitori

Tochile-Răducani este un sat şi comună din raionul Leova. Tochile-Răducani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1474 de oameni. Satul Tochile-Răducani a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.