Arată noutățile începînd cu...

eye 589 Vizualizări

În calitate de cine va participa Grosu la ședința Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane


Ex-deputatul Parlamentul Republicii Moldova, politologul, liderul organizației obștești „Voevod” Nicolae Pascaru se întreabă ce calitate va avea președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la ședința Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane de la București.

"Ca șef al parlamentului provinciei românești Basarabia? logic ar fi să țină un discurs la o ședință a Camerei de Comerț și Industrie româno-moldovenești", a spus Nicolai Pascaru.

El a sugerat că, probabil, Igor Grosu va raporta și despre pregătirea măsurilor de excludere a glotonimului „limba moldovenească” din legislația moldovenească.

„Într-o altă țară, activitatea acestui deputat ar fi privită ca o trădare a intereselor naționale”, a spus fostul deputat al parlamentului moldovenesc, politologul, liderul organizației obștești Voevod.

Potrivit informațiilor anterioare, în perioada 19-20 ianuarie, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, se află într-o vizită de lucru la București. Agenda vizitei include întîlniri bilaterale cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Colacu, și cu președintele interimar al Senatului României, Alina-Stefania Gorgiou.

S-a anunțat că Igor Grosu va prezenta posibilitățile mediului de afaceri și investiții din Republica Moldova în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană. Președintele Parlamentului va fi unul dintre vorbitorii la recepția de Revelion 2023 organizată de AHK România. Evenimentul, care va avea loc la Palatul Parlamentului din București, va reuni peste 800 de invitați: oameni de afaceri, politicieni, reprezentanți de rang înalt ai organizațiilor neguvernamentale, organe guvernamentale, parteneri ai proiectului AHK Rom

Cuvinte cheie:

Igor Grosu , Camera de Comerț

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cîşla

Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Citeşte mai departe