Arată noutățile începînd cu...

eye 527 Vizualizări

Moldovenii, îndemnați să cumpere lumînări de la apicultorii locali


După ce, ieri, toatăMoldova a stat în întuneric ore la rînd, oamenii dau năvală în magazine pentru a-și „face plinul” cu lumînări, cele care le-ar fi de mare ajutor în cazul unei noi „surprize”.

Zilele de trecute, jurnalista Nata Albot, stabilită în Canada, povestea pe rețelele de socializare experiența ei, îndemnînd oamenii să cumpere lumînări de la producătorii moldoveni, acestea fiind și mai calitative. Totodată, procurînd de la apicultorii noștri, moldovenii susțin producătorii locali.

„Recent fusesem la un supermarket din Chișinău ca să cumpăr lumînări. Mă gîndeam că aș putea și eu contribui măcar puțintel la economia de energie electrică de la biroul nostru.

Am găsit pe raft niște lumînărele prăpădite, la preț pe care nu-l meritau, aduse de prin alte țări. Dar am luat vreo 8, din lipsă de sortiment și s-au consumat în 2 ore.

Apoi mi-am dat seama că noi avem mulți apicultori, care fac lumînări din ceară. Paradoxal, dar anume produsele locale se regăsesc cel mai puțin în magazine.

După deconectarea de lumină de azi, precis că multă lume va vrea să-și facă rezerve de lumînări. Nu le căutați la market, veți găsi fix ce am găsit și eu, niște fleacuri.

În schimb, puteți susține producătorii locali și cumpăra de la ei. Astfel vă alegeți nu doar cu lumînări calitative, dar și cu gînduri bune de la cei pe care îi ajutați să-și cîștige pîinea acasă”, scrie Nata Albot pe Facebook.

Precizăm că, curentul electric pe teritoriul R. Moldova a fost întrerupt în majoritatea localităților din țară. S-a întîmplat la 23 noiembrie, în jurul orei 14:30. Lumina a fost deconectată și în capitală.

Cuvinte cheie:

lumînări , Apicultori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soroca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Citeşte mai departe