Arată noutățile începînd cu...

eye 335 Vizualizări

Nicolai Pascaru: "Partidul Șor execută comanda partenerilor europeni"


Partidul Șor execută o comandă din partea partenerilor europeni „de a detensiona societatea supraîncălzită”.

Această opinie a fost exprimată de fostul deputat, politolog, lider al organizației obștești „Voevod” Nicolae Pascaru, care bănuiește că această formațiune politică joacă pe dispozițiile de protest, transmite Noi.md.

Nicolae Pascaru a remarcat că nu este greu să ridici astăzi moldovenii să protesteze, dar consideră că principalele acțiuni de protest din țară urmează să vină.

Politologul a subliniat că pînă acum s-au adunat în centrul Chișinăului doar susținătorii partidului Șor, dar nemulțumirea față de politicile partidului de guvernămînt s-a maturizat în cercurile mai largi ale societății moldovenești, iar partidul Șor nu este în stare să facă față unei sarcini politice atît de mari.
„Acesta nu este partidul care este capabil să organizeze un protest la nivel național. Majoritatea societății consideră că partidul Șor are manageri foarte buni, dar partidul în sine a apărut ca urmare a înșelătoriilor de bani. Ea nu are o credibilitate – mulți în Moldova sînt convinși că liderii săi au participat la devalizarea sistemului bancar al țării”, a subliniat politologul.

Nicolae Pascaru crede că partidul Șor joacă pe stările de protest. În opinia sa, această forță politică îndeplinește o comandă a partenerilor europeni „de a detensiona societatea supraîncălzită”.

Politologul consideră că nu este greu pentru politicienii occidentali care au dovezi compromițătoare cu privire la „bancherii care au furat un miliard în patria lor” să fie de acord cu ei asupra activității de opoziție, care, de fapt, este locală, și rostul acestei manevre este de a preveni un protest cu adevărat la nivel național împotriva președintelui Maia Sandu și a guvernului țării.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bravicea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Citeşte mai departe