Arată noutățile începînd cu...

eye 29149 Vizualizări

Ce a spus Putin despre relațiile cu Moldova și reglementarea transnistreană


Dezvoltarea cooperării dintre Rusia și Moldova, care îi este apropiată istoric, pe principiile pragmatismului și beneficiului reciproc vine în întîmpinarea intereselor fundamentale ale popoarelor celor două țări.

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat convingerea în acest sens, vorbind la ceremonia de primire a acreditărilor de la 24 de ambasadori nou sosiți ai statelor străine, inclusiv ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii.

"Rusia a acționat și continuă să acționeze ca un garant al reglementării transnistrene. Apropo, în materie de securitate energetică a Republicii Moldova, acționăm în strictă conformitate cu toate acordurile care au avut la bază propunerile părții moldovenești", a spus șeful statului rus.

 

Cuvinte cheie:

Rusia , Vladimir Putin , Moldova

Localităţile Moldovei şi diasporei

Marianca de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
571 locuitori

Marianca de Jos este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Marianca de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ștefan Vodă și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 de oameni. Satul Marianca de Jos a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe