15 iulie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 3031
Vocea poporului: „Cum apreciază locuitorii din Chișinău și Bălți activitatea guvernului PAS?”
Foto: breakingnews.md
15 iulie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 3031

Vocea poporului: „Cum apreciază locuitorii din Chișinău și Bălți activitatea guvernului PAS?”

Pe 11 iulie, partidul PAS a marcat un an de aflare la putere. Cu această ocazie, partidul a prezentat un raport anual privind munca efectuată.

În această perioadă, Guvernul Maiei Sandu a rămas înmemoria mai multor locuitori ai țării – tarife majorate la gaz și energie electrică, precum și o dorință sporită de a intra în Uniunea Europeană. Reamintim că, la 23 iunie, Moldova a trăit un moment istoric – țara a primit statutul de candidat la UE. Recent, a avut loc și o reformă senzațională în domeniul educației – reorganizarea instituțiilor de învățămînt superior din Chișinău, care a fost întîmpinată negativ de majoritatea locuitorilor. Totuși, premierul Natalia Gavrilița le cere cetățenilor să aibă răbdare și promite țării schimbări tangibile în bine. 

Noi.md a decis să realizeze un sondaj în rîndul trecătorilor nu doar din Capitală, ci și din nordul țării. Am întrebat oamenii cum evaluează ei înșiși activitatea partidului PAS.

Iată răspunsurile pe care le-am primit la Chișinău și Bălți:

- E greu, pentru că am cu ce să compar și, în general, în ceea ce privește toate partidele, eu și prietenii mei am ajuns la concluzia că ar trebui consolidate pentru scopuri comune, pentru oameni, ca să găsească un limbaj comun, și atunci vor fi rezultate. Și acum, la fel ca în fabula „Lebădă, racul și știucă”, nu se întîmplă nimic bun.

- Negativ.

- Sînt și lucruri pozitive, sînt și lucruri negative. Pentru că schimbările se fac cu greu.

- Nu e bine.

-E de jale. Un guvern de nimic și dezordine. În fiecare țară este suficientă dezordine, dar ca aici, sincer să vă spun, sînt șocat.

- În situația în care ne aflăm ei încearcă să rezolve lucruri, care de foarte mulți ani, alte partide au furat și au încercat să ne arate că am fi avut o țară frumoasă, însă lucrurile nu sînt chiar așa. și guvernul încearcă să remedieze foarte multe probleme care au fost ascunse, care au fost nespuse populației și... depun eforturi.

- Mai mult negativ decît pozitiv.

- În primul rînd, oamenii ăștia nu fură. Acesta este principalul lucru. Dacă guvernul nu fură, economia își va reveni de la sine.

- Desigur, simt o creștere a prețurilor. Înțeleg că acest lucru este legat, indiferent cine este la putere, de situația generală din lume.

- E foarte greu pentru noi, pensionarii. Anul acesta ne-au adăugat puțin, dar ce pensie este aceasta? Nu ne ajunge nici măcar pentru comunale. Dar mai trebuie și să mănînci ! Îmi doresc ca totul să meargă bine, să se gîndească la oameni, pensionari și tineri.

- Nu e bine. Pentru că există așa haos în țară: prețuri, inconsecvență, se schimbă lunar prețurile la gaz, dar nu avem banii destui pentru a plăti, iar cu studiile mă uit, se vorbește despre comasarea acestor instituții, nu aș vrea, ,totuși sîntem o țară agrară și trebuie să-i susținem pe ai noștri, să avem o astfel de specialitate și să ne dezvoltăm.

- Acesta-i lucru? Este o batjocură! Acesta este un genocid împotriva poporului!

- Nicicum nu apreciez. Acesta nu este guvern.

- Cum nu am avut încredere în nimeni, tot așa nu am încredere în nimeni pînă în ziua de astăzi, pentru că sînt multe lacune. Au spus că „o să facem”, dar eu nu sînt o maimuță care repetă de fiecare dată unde ești ? cum ești? Dumnezeu este sus și vede adînc.

- Oamenii nu trăiesc, ci supraviețuiesc, combustibilul devine mai scump. Ne scufundăm.

-Ceva pare să fie acolo, niște mișcări, niște schimbări. Așteptăm, bineînțeles, mai multe rezultate.

- Oamenii nu au început să trăiască mai bine! Și prin asta este spus totul.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.