30 iunie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 1529
Un grup de tineri a protestat la Guvern împotriva închiderii mai multor universități
30 iunie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 1529

Un grup de tineri a protestat la Guvern împotriva închiderii mai multor universități

Activiștii organizației de tineret "Garda Tînără" au organizat astăzi un flash-mob la sediul Guvernului, în semn de protest față de decizia Ministerului Educației privind reorganizarea universităților din țară.

Tinerii și-au facut apariția la Guvern în mod simbolic cu valize în mînă, sugerînd astfel exodul masiv al studenților care ar putea izbucni ca urmare a lichidării unor instituții de învățămînt superior.

Aceștia au declarat că își doresc să-și facă studiile acasă, dar guvernarea prin decizii nechibzuite le încalcă flagrant drepturile.

"Nu închideți universitățile!", "Vrem Moldovă educată!", "Rușine!" - au scandat activiștii de la "Garda Tînără".

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată acuzațiile aduse.

Menționăm că decizia privind desființarea și comasarea mai multor universități a fost criticată dur și de mediul academic din R.Moldova. Colectivul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport a adresat o solicitare în acest sens Ministerului Educației în care a cerut stoparea procesului de absorbție a instituției. Și corpul profesoral al Universității Agrare, deopotrivă cu studenții care își fac studiile acolo, s-au declarat împotriva dizolvării instituției.

Totodată, fostul președinte al țarii Mircea Snegur a adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu, în care și-a exprimat regretul în legătură cu închiderea Universității de Stat din Tiraspol. El a cerut Ministerului Educației să revadă această decizie, precizînd că „a distruge prima instituție de învățămînt superior din țară este o lipsă de respect față de istoria neamului nostru”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Garda Tînără , tineret , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.