29 iunie 2022, 18:00 Realitatea moldovenească views 1072
Topul politicienilor în care moldovenii au cea mai mare încredere
Foto: aif.md
29 iunie 2022, 18:00 Realitatea moldovenească views 1072

Topul politicienilor în care moldovenii au cea mai mare încredere

Președinta Republicii Moldova deține, în continuare, cea mai mare încredere din partea cetățenilor.

În top, după Maia Sandu, se clasează fost șef de stat Igor Dodon, deputatul fugar Ilan Șor. Acestea sînt datele prezentate într-un nou sondaj realizat de către iData - Date Inteligente.

Potrivit sondajului, cap de listă este șefa statului cu 22,2%, fiind urmată de președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon - 18,3%, iar pe locul trei ajunge Ilan Șor - 7,5%

În preferința cetățenilor se regăsește și primarul capitalei Ion Ceban - 3,0%, vicepreședinta Partidului Șor Marin Tauber - 1,7%, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldove Ion Chicu - 1,2% și Vladimir Voronin cu 1,1%,

Prim-ministra Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului Igor Grosu, președintele Platformei DA Dinu Plîngău, socialistul Vlad Batrîncea, ex-liderul Partidului Nostriu Renato Usatîi ar acumula mai puțin de un procent.

Potrivit sondajului, 34,3% dintre respondenți au declarat că nu au încredere în niciun politician.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 15 - 23 iunie 2022, pe un eșantion de 1.095 de persoane, marja de eroare fiind de +-2,9%, în 343 de localități.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

rating , politicieni , încredere , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.