Arată noutățile începînd cu...

eye 27970 Vizualizări

Din luna iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin


Foto: zdg.md

Începînd cu mijlocul lunii iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin.

Declarația a fost făcută de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița în cadrul ședinței parlamentului de astăzi.

Premierul a făcut această precizare după ce mai mulți deputați au venit cu învinuiri la adresa guvernării privind provocarea unei crize a blanchetelor în țara noastră.

”Nu este adevărat, cererea de pașapoarte a crescut din cauza războiului din Ucraina, dar nu din cauza pandemiei. Iată de ce dacă persoanele care vor să își perfecteze un pașaport pot să aștepte atunci să o facă în a doua jumătate a lunii iulie. În iulie vom primi un nou lot de pașaporate de tehnologie veche, ceea ce ne va permite din iulie să scadem numărul de cereri. De la mijlocul lunii iulie pașapoartele vor fi mai ieftine”, a declarat Gavrilița.

Totodată, premierul a menționat că în această perioadă cererea de pașapoarte a crescut de trei ori.

Anterior, Natalia Gavrilița spunea că firma care a semnat recent un nou contract de aproape 33 de milioane de lei, cu Agenția Servicii Publice, este una reputabilă. Acest contract va permite ieftinirea pașapoartelor. Reacția vine după ce în presă au apărut informații precum că această companie este cercetată penal pentru achiziții fraudate.

 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Țîra

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Citeşte mai departe