22 mai 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 1248
Sandu susține că proiectele realizate cu sprijinul UE contribuie la modernizarea țării
Foto: facebook.com/maia.sandu
22 mai 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 1248

Sandu susține că proiectele realizate cu sprijinul UE contribuie la modernizarea țării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în seara de sîmbătă la celebrarea Zilei Europei în orașul Edineț. Șefa statului a făcut, împreună cu primarul Constantin Cojocaru și cu Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, turul Orășelului European și a discutat cu oamenii prezenți la eveniment, relatează Moldpres cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„M-am bucurat să întîlnesc oameni cu inima deschisă și cu încredere în viitorul nostru european. Le-am mulțumit pentru că, datorită bunătății cu care îi ajută pe refugiații din Ucraina, astăzi o lume întreagă știe că Moldova este o țară cu oameni generoși. Este și mesajul pe care l-au transmis cetățenilor noștri toți cei cu care am vorbit în aceste zile la Bruxelles”, a spus Președintele Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Uniunea Europeană este, întîi de toate, un proiect de pace - și pacea este lucrul pe care îl prețuim cel mai mult în aceste zile. „Uniunea Europeană este și un proiect de prosperitate. Proiectele economice și de infrastructură, realizate cu sprijinul UE la Edineț și în alte localități din Moldova, contribuie la modernizarea țării noastre”, a menționat ea, adresîndu-se celor prezenți.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert al Moldovan Youth Orchestra. Președintele Maia Sandu i-a aplaudat pe instrumentiștii conduși de Andriano Marian și pe soliștii Ana Cernicova, Felicia Dunaf, Ștefan Albu și Adriana Babin, și le-a mulțumit pentru că și prin muzică ne aduc mai aproape de Europa.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , declarație , proiecte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
552 locuitori

Sverdiac este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîșcani și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Sverdiac a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.