Arată noutățile începînd cu...

eye 1182 Vizualizări

Tariful la gaz în următoarea perioadă ar putea ajunge pînă la 21 de lei


Președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește pînă la 21 de lei pentru un metru cub. Potrivit lui Ceban, majorarea tarifului ar putea avea loc în perioada caldă a anului, cînd consumul cetățenilor este redus.

„Noi propunem o soluție care va permite ca povara pentru consumatori să nu fie atît de mare și anume aplicarea a două tarife pe perioada unui an. Tariful de primăvară-vară trebuie să fie mai mare", a precizat Ceban, în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя" de la RTR Moldova

Astfel, șefia Moldovagaz anunță că tariful pentru sezonul estival ar putea crește.

„În condițiile actuale, tariful de vară ar trebui să fie de 21 de lei. Este mai mare, dar consumul este mai mic. În octombrie, cînd începe perioada de încălzire, să ne întoarcem la tariful vechi de 15-16 lei", a declarat șeful Moldovagaz.

În prezent, tariful la gazele naturale este de 15,18 lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus.

Cuvinte cheie:

tarife , gaz

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coşniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4996 locuitori

Coşniţa este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pohrebea și Coşniţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4996 de oameni. Satul Coşniţa a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe