Arată noutățile începînd cu...

eye 826 Vizualizări

Persoanele nevoiașe pot cere conectarea gratuită la televiziunea digitală


Foto: create.vista.com

Guvernul a alocat resursele neceare pentru a dota cu echipament care să asigure conexiunea la televiziunea digitală pentru persoanele nevoiașe din mediul rural, informează Noi.md.

Despre acest lucru a comunicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionala, Andrei Spînu. Ministrul a mers astăzi în vizită la o femeie din Anenii Noi, pentru a se asigura că a primit echipamentul necesar.

"Azi am întîlnit-o pe dna Elvira din s. Hîrbovăț, Anenii Noi. Dna Elvira, săptămîna trecută, mi-a scris că nu poate obține echipamentul necesar pentru conectarea la TV Digitală. Avea doar 2 canale disponibile. Acum, are 10 canale, gratuite, în calitate HD. M-am bucurat să văd că funcționează bine. Cum am promis, în scurt timp, vor fi 18 canale. Guvernul a alocat resurse pentru a dota cu echipament persoanele care au nevoie. Cereți de la asistentul social din localitate și completați cererea pentru a-l primi, la fel gratuit", a declarat Spînu.

Menționăm că potrivit unei decizii a Guvernului, familiile beneficiare de ajutor social vor putea depune, în perioada 15 aprilie - 20 mai 2022, o cerere pentru a primi gratuit convertoare pentru televiziunea digitală terestră.

Modalitatea de acordare a convertoarelor se face în baza cererilor solicitanților la asistentul social comunitar, iar listele cu persoanele înregistrate sînt examinate și acceptate de asistenții sociali și aprobate de către vicepreședinții raioanelor, iar în cazul municipiilor, de viceprimarii pe probleme sociale.

Republica Moldova a trecut la televiziunea digială din 1 mai curent.

Cuvinte cheie:

nevoiași , conectare , televiziune , gratuit

Localităţile Moldovei şi diasporei

Octeabriscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Citeşte mai departe