31 ianuarie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 2554
Guvernul va oferi compensații la gazele naturale pentru agenții economici
31 ianuarie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 2554

Guvernul va oferi compensații la gazele naturale pentru agenții economici

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a anunțat un proiect de susține a agenților economici în contextul majorării tarifului pentru gazele naturale, informează Noi.md

”Vom propune compensarea primilor 500 metri cubi de gaze naturale pentru agenții economici. Aceste compensații vor fi și ele acordate retroactiv, aplicate în factura pentru luna ianuarie. Va avea același mecanism ca și compensarea pentru gospodăriile casnice”, a declarat Gavriliță în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a menționat că în momentul actual se fac anumite calcule iar precizările privind viitoarele compesații pentru agenții economici vor fi făcute mai tîrziu.

”Vom compensa integral pe această creștere la gaz. După care vom veni cu o metodologie de compensație și pentru acei agenți economici cruciali pentru economia țării”, a spus Gaibu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , compensatii , întreprindere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.