23 ianuarie 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 1594
De luni, Chișinăul ar putea rămîne fără taxi, avertizează Asociaţia Transportatorilor Auto
23 ianuarie 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 1594

De luni, Chișinăul ar putea rămîne fără taxi, avertizează Asociaţia Transportatorilor Auto

De luni, Chișinăul ar putea rămîne fără taxi, avertizează Asociaţia Transportatorilor Auto din domeniu. Într-o reacție oficială după majorarea tarifului pentru gazul metan, șoferii susțin că nu vor obține niciun profit din munca lor, iar dacă situația nu se va schimba urgent, aceasta va duce inevitabil la creșterea prețurilor pentru serviciile de taxi.

Potrivit Asociației, o altă problemă este concurența neloială pe piața taxiurilor şi absența unui cadru legislativ care să reglementeze activitățile platformelor mobile străine în Moldova, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Deputatul PAS Radu Marian a scris ieri pe canalul său de telegram că decizia Transautogaz de a majora prețul gazului metan reprezintă un abuz, pe motiv că tariful pentru gazele naturale rămîne neschimbat și cererea Moldovagaz de majorare încă nu a fost aprobată de ANRE.

Parlamentarul a mai menționat că analizează opțiunea de a reglementa prin lege prețul gazului metan. În următoarele zile, vom investiga situația, vom iniția discuțiile necesare și vom lua o decizie, a mai scris Marian.

Gazul metan s-a scumpit sîmbătă cu tocmai 25 la sută. Astfel, un litru de gaz comprimat costă 17 lei şi 60 de bani, cu aproape cinci lei mai mult. Compania Transautogaz care deţine mai multe staţii de alimentare a anunţat că majorarea tarifului este determinată de creșterea prețului de achiziție al gazelor naturale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

taxi , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.