14 ianuarie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 2518
Amenzi pentru persoanele care urcă la volan fără să aibă acest drept
14 ianuarie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 2518

Amenzi pentru persoanele care urcă la volan fără să aibă acest drept

Persoanele care au fost private de dreptul de a conduce, dar urcă la volan riscă amenzi de pînă la 6.000 de lei. Prevederea se conține într-un proiect de lege pentru completarea Codului contravențional.

Ministerul Justiției, care a venit cu inițiativa, precizează că legislația contravențională în vigoare nu sancționează conducerea vehiculului de către o persoană care a fost privată de dreptul de a conduce mijloace de transport, transmite Știri.md.

Sancțiunea este stabilită numai în Codul penal. Mai exact, se pedepsește șofatul în cazul privării dreptului de a conduce dacă persoana este în stare avansată de ebrietate sau dacă a provocat un accident cu vătămări corporale sau cu deces.

Proiectul avizat de Guvern propune amendă contravențională de la 3.500 de lei la 6.000 de lei pentru conducerea vehiculului de către o persoană privată de dreptul de a conduce vehicule.

Prin același proiect se propune sancționarea circulației pe drumurile publice a vehiculelor care au pe roți sau în caroserie noroi sau materiale de construcție.

Sancțiunile sînt pentru cei care nu spală roțile vehiculelor care părăsesc șantierul de construcție. Urmează să fie aplicată amendă de pînă la 1.200 de lei și trei puncte de penalizare pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice – amendă de pînă la 1.500 de lei.

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

soferi , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.