Arată noutățile începînd cu...

eye 834 Vizualizări

Amenzi pentru persoanele care urcă la volan fără să aibă acest drept


Persoanele care au fost private de dreptul de a conduce, dar urcă la volan riscă amenzi de pînă la 6.000 de lei. Prevederea se conține într-un proiect de lege pentru completarea Codului contravențional.

Ministerul Justiției, care a venit cu inițiativa, precizează că legislația contravențională în vigoare nu sancționează conducerea vehiculului de către o persoană care a fost privată de dreptul de a conduce mijloace de transport, transmite Știri.md.

Sancțiunea este stabilită numai în Codul penal. Mai exact, se pedepsește șofatul în cazul privării dreptului de a conduce dacă persoana este în stare avansată de ebrietate sau dacă a provocat un accident cu vătămări corporale sau cu deces.

Proiectul avizat de Guvern propune amendă contravențională de la 3.500 de lei la 6.000 de lei pentru conducerea vehiculului de către o persoană privată de dreptul de a conduce vehicule.

Prin același proiect se propune sancționarea circulației pe drumurile publice a vehiculelor care au pe roți sau în caroserie noroi sau materiale de construcție.

Sancțiunile sînt pentru cei care nu spală roțile vehiculelor care părăsesc șantierul de construcție. Urmează să fie aplicată amendă de pînă la 1.200 de lei și trei puncte de penalizare pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice – amendă de pînă la 1.500 de lei.

Cuvinte cheie:

soferi , amenda

Localităţile Moldovei şi diasporei

Camenca

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1608
Populația:
9060 locuitori

Camenca este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 9060 de oameni. Camenca a fost menționată documentar în anul 1608.

Citeşte mai departe