12 ianuarie 2022, 10:15 Realitatea moldovenească views 2086
În Moldova ar putea fi introdusă starea de urgenţă în domeniul energetic
12 ianuarie 2022, 10:15 Realitatea moldovenească views 2086

În Moldova ar putea fi introdusă starea de urgenţă în domeniul energetic

Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE) din Republica Moldova urmează să se întrunească în şedinţă unde se va pune în discuţie dacă este sau nu necesar să se declare stare de urgenţă în sectorul energetic, pentru a evita o eventuală criză.

Despre aceasta a anunţat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite trm.md.

„Starea de alertă pe piaţa gazelor naturale nu a fost scoasă, sîntem în stare de alertă permanentă. Criza gazelor este în continuu, atîta timp cît nu va exista o stabilitate a preţului la nivel european noi nu putem vorbi despre depăşirea crizei. Starea de alertă pe piaţa gazelor a fost introdusă în octombrie şi nu a fost scoasă. Subiectul stării de urgenţă va fi discutat la şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale, vom auzi raportul Moldovagaz să vedem ce soluţii au găsit între timp şi în funcţie de asta vom decide. Va fi şi consiliul observatorilor Moldovagaz, unde vor fi şi reprezentanţi Gazprom şi va fi discutată situaţia. În funcţie de aceasta se va decide dacă este sau nu nevoie pentru a introduce starea de urgenţă în domeniul energetic", a declarat Andrei Spînu.

Amintim că, în luna octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a instituit stare de urgenţă în sectorul energetic pentru 30 de zile.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

energetica , criza , stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
6050 locuitori

Dubăsarii Vechi este un sat şi comună din raionul Criuleni. Dubăsarii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6050 de oameni. Satul Dubăsarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.