11 ianuarie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2116
Poșta Moldovei cere majorarea tarifelor pentru serviciile pe care le prestează
11 ianuarie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2116

Poșta Moldovei cere majorarea tarifelor pentru serviciile pe care le prestează

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației anunță consultarea publică a proiectului privind aprobarea tarifelor pentru serviciile poștale din sfera serviciului poștal universal și a tarifelor aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice a Î.S. „Poșta Moldovei". Consultarea publică se va desfășura pînă la data de 31 ianuarie 2022, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea proiectului respectiv.

Potrivit notei informative care însoțește proiectul, acesta a fost elaborat în temeiul Legii comunicațiilor poștale nr. 36/2016 (art. 4 alin. (2) lit. g) și art. 12 alin. (3)), care prevede că ANRCETI aprobă, în mod transparent și public, tarifele pentru serviciile poștale din sfera SPU, precum și tarifele aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice, transmite unimedia.info.

De menționat că, în anul 2021, Curtea de Conturi a Republicii a efectuat un audit extern în vederea verificării conformității gestionării patrimoniului public de către Î.S."Poșta Moldovei" în anul 2020. Recomandările Raportului de audit respectiv, aprobat prin Hotărîrea Curții de Contul nr. 69/2021, prevăd inter-alia asigurarea aprobării de către ANRCETI, în comun cu Î.S."Poșta Moldovei", a tarifelor aferente serviciilor poștale din sfera SPU, informînd Curtea de Conturi, în termen de 12 luni de la publicarea Hotărîrii nr. 69/2021, despre acțiunile întreprinse în vederea executării recomandării menționate.

Astfel, ținînd cont de cele menționate, pentru asigurarea viabilității rețelei poștale a Î.S.„Poșta Moldovei", în vederea orientării în funcţie de costuri a tarifelor pentru serviciile din sfera SPU şi stimulării furnizării unui serviciu poştal universal eficient și în conformitate cu standardele de calitate impuse prin actele normative în vigoare, Î.S."Poșta Moldovei" a prezentat ANRCETI spre examinare și aprobare proiectul tarifelor pentru serviciile din sfera SPU. De asemenea, în premieră au fost propuse spre aprobare tarifele aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice de către alți furnizori de servicii poștale, care au ca scop dezvoltarea concurenței în sectorul comunicațiilor poștale, prin stabilirea de tarife orientate la costuri pentru accesul altor furnizori de comunicații poștale la rețeaua poștală a Î.S."Poșta Moldovei".

Tarifele au fost calculate în conformitate cu Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciile din sfera serviciului poștal universal, aprobată prin Hotărîrea ANRCETI nr. 25/2016 și au fost coordonate cu fondatorul întreprinderii - Agenția Proprietăți Publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 246/2017 cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.

Tarifele pentru serviciile poștale din sfera SPU și a tarifelor aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice a Î.S."Poșta Moldovei" urmează să intre în vigoare începînd cu 1 aprilie 2022.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

posta , servicii , tarife , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.