07 decembrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2490
Micii producători agricoli vor primi subvenții de la stat
07 decembrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2490

Micii producători agricoli vor primi subvenții de la stat

Mai mulți producători agricoli micro și mici din Republica Moldova vor putea beneficia de subvenții. Deputații au adoptat astăzi, în prima lectură, un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Modificările operate în legislație se referă la includerea unei noi categorii de beneficiari de subvenții – "producătorul agricol micro", care deține până la 2 hectare de teren agricol arabil.

Astfel, va putea solicita subvenții "producătorul agricol micro", care deține până la 2 hectare de teren agricol arabil; "producătorul agricol mic" – care deţine de la 2 până la 10 hectare de teren agricol arabil. De asemenea, vor beneficia de subvenții "producătorul agricol mijlociu", care deţine cu drept de proprietate sau posesie şi folosinţă de la 10 până la 75 de hectare de teren agricol arabil; "producător agricol mare", care deţine mai mult de 75 de hectare de teren agricol arabil.

Statisticile arată că până la 1 octombrie curent, au fost recepționate 3 143 cereri de acordare a subvențiilor post-investiționale în sumă de 544,4 mln lei.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.