Arată noutățile începînd cu...

eye 928 Vizualizări

Cînd începe vacanța de iarnă a elevilor și cît va dura


A mai rămas exact o lună pînă la vacanța de iarnă. În acest an, vacanța intersemestrială începe pe 25 decembrie 2021, iar elevii vor avea la dispoziție 16 zile pentru odihnă.

Conform structurii standarde a anului de învățămînt 2021/2022, revenirea la ore va fi în ziua de 10 ianuarie.

E de menționat că și studenții au vacanță de iarnă, care începe, le fel, pe 25 decembrie și durează pînă pe 9 ianuarie. Totuși, tinerii care-și fac studii la universități ar trebui să consulte calendarul academic al instituției, pentru că acestea sînt individuale și ar putea fi diferite de la o universitate la alta. Totodată, pentru studenții din anii absolvenți, vacanța este mai scurtă: mai exact, aceștia merg în vacanță cu cîteva mai tîrziu decît colegii lor.

Amintim că vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită din cauza condițiilor epidemiologice. Autoritățile încă nu au anunțat nimic despre o eventuală prelungire a vacanței de iarnă, însă acest lucru nu este exclus, în cazul în care ne vom confrunta cu un număr mare de infectări de COVID-19.

Orarul lecțiilor şi al vacanțelor din anul de învățămînt 2021/2022 îl puteți consulta AICI!

Cuvinte cheie:

elevi , vacanta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cornova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Citeşte mai departe