Arată noutățile începînd cu...

eye 509 Vizualizări

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Lituania


Permisele de conducere emise în Republica Moldova vor fi recunoscute în Lituania. O hotărîre în acest sens a fost aprobată miercuri, 24 noiembrie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania, în scopul îmbunătăţirii securităţii transporturilor rutiere, precum şi în scopul facilitării traficului rutier, au convenit asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania privind conversiunea permiselor de conducere, conform căruia, titularul permisului de conducere emis de Autoritatea uneia dintre Părţile contractante, care îşi stabileşte reşedinţa pe teritoriul altei Părţi, are dreptul să-şi convertească permisul de conducere, fără a susţine examene teoretice şi practice”, se arată în hotărîre.

Prezentul Acord se va încheia pe un termen nelimitat şi va intra în vigoare la 30 de zile după recepţionarea ultimei notificări în scris prin canale diplomatice, prin care Părțile contractante se informează oficial reciproc despre îndeplinirea procedurilor lor interne necesare pentru intrarea în vigoare a prezentului Acord.

Cuvinte cheie:

Moldova , Lituania , permis de conducere

Localităţile Moldovei şi diasporei

Severinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
677 locuitori

Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.

Citeşte mai departe