20 noiembrie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3394
Tarifele la energia electrică și termică livrată de Termoelectrica au crescut
20 noiembrie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3394

Tarifele la energia electrică și termică livrată de Termoelectrica au crescut

Agenția Națională pentru reglementare în Energetică a aprobat un tarif provizoriu la energia electrică produsă de Termoelectrica. Acesta a crescut mai bine de două ori, de la 116 bani/kWh la 237 bani/kWh.

A fost ajustat și tariful pentru energia termică – de la 1122 lei/Gcal (fără TVA) la pînă la 1772 lei/Gcal (fără TVA), o creștere cu peste cu 650 lei/Gcal, transmite IPN.

Acum patru zile, Termoelectrica a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ajustarea extraordinară a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către Termoelectrica, cu aplicare din 1 noiembrie 2020, adică retroactiv.

Termoelectrica a argumentat necesitatea ajustării tarifelor prin majorarea prețurilor la gazele naturale procurate, cu cca 115,3 %.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
163 locuitori

Zăicanii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Zăicanii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.