18 noiembrie 2021, 18:00 Realitatea moldovenească views 2406
Nicu Popescu:
18 noiembrie 2021, 18:00 Realitatea moldovenească views 2406

Nicu Popescu: "Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România"

Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România.

Despre acest lucru a declarat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat postului de radio ”Эхо Москвы” în urma vizitei ministrului de Externe la Moscova, în care a vorbit mai detaliat despre starea actuală și perspectivele dezvoltării cooperării între Moldova și Rusia în diverse domenii, transmite Noi.md.

La întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, "Ce credeți despre unirea Moldovei cu România?", Nicu Popescu a răspuns: "Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic... Eu nu sînt doar Nicu Popescu, sînt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova. Și în acest sens, nu există probleme care să afecteze independența Republicii Moldova". El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. "Avem un astfel de mandat din partea populației. Și eu, desigur, în acțiunile mele reies din acest mandat", a menționat șeful Ministerului Afacerilor Externe.

Versiunea completă a interviului o puteți găsi aici

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Romania , independenta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.