16 noiembrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2786
Moldovagaz: Anunț important pentru consumatori!
16 noiembrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2786

Moldovagaz: Anunț important pentru consumatori!

Volumul de gaze naturale consumat pînă la data de 1 noiembrie 2021 și care nu a fost inclus spre facturare consumatorilor casnici pentru luna octombrie curent, urmează să fie determinat de operatorul sistemului de distribuție și facturat la prețul în vigoare pe parcursul perioadei de consum de facto, și anume celui aplicat pînă la sfîrșitul lunii octombrie 2021 (4298 lei pentru o mie de metri cubi plus 8% TVA).

Despre acest lucru a anunțat compania Moldovagaz, reamintind că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat recent prețuri noi pentru furnizarea gazelor naturale de către SA „Moldovagaz” în contextul obligaţiei de serviciu public, aplicabile începând cu data de 1 noiembrie 2021.

Drept bază pentru emiterea facturii de plată pentru gaze naturale, în conformitate cu prevederile pct.75 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19.04.2019, servesc prețurile reglementate în vigoare pe parcursul perioadei de facturare, și indicațiile echipamentului de măsurare.

Astfel, furnizorul emite facturi de plată pentru gaze naturale în baza indiciilor echipamentului de măsurare înregistrați până la data intrării in vigoare a noului preț la gaze naturale sau, în condiția lipsei acestora, a consumului mediu zilnic, determinat de operatorul de sistem.

”În acest sens, volumul de gaze naturale consumat până la data de 1 noiembrie 2021 și care nu a fost inclus spre facturare consumatorilor casnici pentru luna octombrie curent, urmează să fie determinat de operatorul sistemului de distribuție și facturat la prețul în vigoare pe parcursul perioadei de consum de facto, și anume celui aplicat până la sfârșitul lunii octombrie 2021 (4298 lei pentru o mie de metri cubi plus 8% TVA)”, se spune în mesajul companiei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldovagaz , preţ , consumatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1464
Populația:
4293 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elenovca, Briceva și Tîrnova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 204 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4293 de oameni. Satul Tîrnova a fost menționat documentar în anul 1464.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.