01 noiembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2751
Starea de urgență în sectorul energetic ar putea fi anulată
01 noiembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2751

Starea de urgență în sectorul energetic ar putea fi anulată

Starea de urgență în energetică, instituită în 22 octombrie, ar putea fi, cel mai probabil, anulată, în condițiile în care R. Moldova a semnat un contract pe 5 ani cu Gazprom.

În zilele următoare, Comisia pentru Situații Excepționale urmează să se întrunească pentru a decide asupra acestu lucru, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Starea de urgență în sectorul energeticii a fost declarată pentru un termen de 30 de zile și urma să expire în data de 20 noiembrie.

Aceasta a fost instituită în scopul asigurării securității energetice a țării, în situația în care R. Moldova nu avea la acel moment un contract semnat cu Gazprom.

În octombrie, Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , anulare , stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
51 locuitori

Frasin este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 locuitori. Satul Frasin a fost întemeiat în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.