15 octombrie 2021, 12:45 Realitatea moldovenească views 1754
Curtea Supremă a Rusiei a confirmat sentința Carinei Țurcan, condamnată pentru spionaj
15 octombrie 2021, 12:45 Realitatea moldovenească views 1754

Curtea Supremă a Rusiei a confirmat sentința Carinei Țurcan, condamnată pentru spionaj

Curtea Supremă a Rusiei a respins recursul de casare împotriva sentinței fostului top-manager al Inter RAO, Carina Țurcan, care a fost condamnată anterior la 15 ani de închisoare pentru spionaj. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS de avocata acesteia, Anna Stavițkaia.

"Instanța a respins plîngerea părții apărării, a recunoscut sentința drept legală și justificată", a declarat interlocutoarea agenției, menționînd că intenționează să depună în continuare o plîngere la CEDO.

Examinarea plîngerii a avut loc într-o ședință de judecată închisă din cauza secretului cauzei. Pe lîngă CEDO, apărarea poate contesta verdictul la Prezidiul Curții Supreme prin supraveghere.

Anterior, Curtea orașului Moscova a găsit-o pe Țurcan vinovată de spionaj în favoarea Moldovei și a condamnat-o la 15 ani de închisoare, ulterior această decizie a fost aprobată de Prima curte de apel. După cum rezultă din textul acuzației, ea a transmis serviciului special al Moldovei informații despre furnizarea de energie electrică din Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Acuzata susține că nu a cunoscut niciodată reprezentanți ai serviciilor de informații străine, nu a văzut documentul de care este acuzată că l-a primit și l-a transmis. Țurcan își asociază persecuția cu încercarea de a o elibera din funcție.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

dosar penal , spionaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.