Arată noutățile începînd cu...

eye 829 Vizualizări

Autoritățile au lansat un mecanism de monitorizare la distanță a pacienților COVID-19


Ministerul Sănătății în colaborare cu Serviciul 112 au lansat astăzi un proiect de monitorizare la distanță a pacienților infectați cu COVID-19, a contacților și a cetățenilor plasați în autoizolare, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de lansare a fost prezent și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Oficialul a declarat că sistemul de monitorizare va permite decongestionarea situației din sistemul medical iar resursele medicale vor fi astfel utilizate mai eficient.

La elaborarea proiectului dar și la implementarea lui sînt implicați studenții în anul 6 de la Universitatea de Medicină. Aceștia vor telefona pacienții și îi vor monitoriza conform unui algoritm stabilit de Ministerul Sănătății, la perioade diferite: 48, 72 de ore, șapte, zece zile.

Conducerea MS susține că în următoarea perioadă va fi lansată și o aplicație mobilă de monitorizare a pacienților COVID-19.

Pînă astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 308 724 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baccealia

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Citeşte mai departe