Arată noutățile începînd cu...

eye 531 Vizualizări

Petroliștii, obligați să raporteze la ANRE prețurile pe care le vor afișa a doua zi


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a efectuat din nou modificări la Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Agenții economici vor fi obligați să raporteze la ANRE prețurile aplicate în ziua următoare la comercializarea cu amănuntul a tuturor produselor petroliere.

Informația va fi prezentată în fiecare zi lucrătoare, pentru fiecare stație de alimentare, pînă la ora 16.00, prin intermediul unei platforme electronice, transmite IPN.

În cadrul ședinței de marți, 12 octombrie, Andrei Adam, reprezentant ANRE, a declarat că Agenția se angajează să ofere acces public la informațiile privind adresa de amplasare a fiecărei stații de alimentare și prețurile stabilite de către acestea. Inclusiv, pe această platformă va fi posibilă sortarea datelor după criteriul celui mai mic preț sau a dislocării. Autorii proiectului își propun să ofere consumatorilor un instrument facil de identificare și alegere a celui mai avantajos furnizor de carburanți dintr-o zonă anumită.

Legea privind piața produselor petroliere stipulează că operatorii pot comercializa cu amănuntul și alte tipuri de produse petroliere decît cele pentru care sînt stabilite prețurile maxime, doar cu condiția vînzării la aceeași stație de alimentare și a produselor petroliere principale de tip standard. Astfel, dacă la stație nu este benzină cu cifra octanică 95, nu este permisă vînzarea altui tip de benzină, de exemplu cea cu cifra octanică 98 sau cu diferiți aditivi, a precizat Andrei Adam.

Cuvinte cheie:

preţ , produse petroliere , schimbări , ANRE

Localităţile Moldovei şi diasporei

Varniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4210 locuitori

Varniţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul Varniţa este aşezat pe malul drept al Nistrului, la mică depărtare de cetatea Bender și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 4210 locuitori. Satul Varniţa este atestat documentar pentru prima oară la 15 ianuarie 1560.

Citeşte mai departe