12 octombrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2272
Statul ar putea veni cu compensații pentru populație
12 octombrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2272

Statul ar putea veni cu compensații pentru populație

Vicepremierul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Guvernul pregăteşte măsuri de sprijin social pentru populaţie în cazul creşterii tarifelor.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat, luni, într-un briefing de presă.

El a menţionat că "este vorba despre pachete de sprijin pentru păturile social-vulnerabile ale populaţiei, precum şi pentru industriile care vor fi cel mai mult afectate".

Referindu-se la preocupările cetăţenilor cu privire la posibilele întreruperi ale energiei electrice, Spînu a spus că aceştia nu ar trebui să se îngrijoreze - "alimentarea cu energie electrică este menţinută la un nivel ce asigură securitatea energetică a ţării".

Spînu a spus că Guvernul "ţine mîna pe puls" în ceea ce priveşte livrările de la Centrala de la Cuciurgan - "aprovizionarea acoperă cererea şi nu există niciun risc".

Potrivit lui, în cazul unor circumstanţe neprevăzute, autorităţile au un plan de rezervă în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze.

"Guvernul negociază cu partenerii căile alternative pentru aprovizionarea cu gaze, dacă va fi necesar. De asemenea, se pregătesc rezervele de combustibil şi reducerea consumului de gaz. Aceasta este doar o opţiune de rezervă, pentru care ar trebui să fim pregătiţi în situaţia actuală", a spus Spînu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

compensatii , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
40 locuitori

Ciobanovca este un sat din cadrul comunei Grinăuți, raionul Rîşcani. Satul este situat la 35 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de locuitori. Satul Ciobanovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.