07 octombrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2440
Irina Vlah: „Reținerea lui Stoianoglo este un spectacol. Se încearcă intimidarea sa”
07 octombrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2440

Irina Vlah: „Reținerea lui Stoianoglo este un spectacol. Se încearcă intimidarea sa”

„Sîntem îngrijorați de spectacolul regizat, prin care conducerea politică a țării încearcă să simuleze respectarea legii”. Astfel comentează reținerea lui Alexandr Stoianoglo, Procurorul General suspendat, Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, transmite Noi.md cu referire la n4.md.

Într-o adresare făcută conducerii țării, Vlah spune că aceste acțiuni constituie presiuni directe asupra lui Alexandru Stoianoglo pentru a-l determina să tacă.

sînt sigură că Stoianoglo nu are intenția să fugă din țară și să se ascundă de anchetă. Dimpotrivă, sînt sigură că dînsul este gata să își demonstreze nevinovația. Dar se întreprind măsuri pentru a-i îngrădi dreptul la o justiție corectă.

Mai mult, continuă Irina Vlah, acesta este un pas în urmă făcut de guvernarea actuală, care, spune ea, denaturează definiția statului de drept.

Acțiunile în raport cu Stoianoglo nu sînt un pas spre construcția statului de drept – sînt o sută de pași înapoi. Așteptăm revenirea la respectarea drepturilor si libertăților tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv ale lui Stoianoglo”.

Amintim, mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții la Procuratura Generală pe cinci octombrie, seara, în timp ce Stoianoglo planifica o conferință de presă. Tot atunci, Procurorul General a fost suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.