07 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 1944
#FreeStoianoglo: primul “prizonier politic” al noului “regim”
07 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 1944

#FreeStoianoglo: primul “prizonier politic” al noului “regim”

În seara de marți, 5 octombrie, procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore. Din clădirea procuraturii generale el a fost scos de angajații SIS.

Chiar înainte de aceasta, Stoianoglo intenționa să organizeze un briefing de presă, dar nu i-a fost permis. Ce date senzaționale avea de spus presei procurorul general, încît ”oamenii buni” au fost așa de speriați, că au fabricat în grabă o acuzație foarte contradictorie și s-au grăbit să-l închidă în izolatorul de detenție preventivă?

Despre locul în care se află “liniile roșii”

La 19 august, într-un briefing de presă, Stoianoglo a declarat că președinta țării Maia Sandu și președintele parlamentului Igor Grosu au fost părtași la furtul miliardului din sistemul bancar și pot fi trași la răspundere. Conducerea țării însă nu a fost prea îngrijorată. Partidul de la guvernare continua să implementeze planul său de înlăturare din funcție a procurorului general nedorit pentru ”activitate ineficientă”.

Dar la briefingul din 4 octombrie Stoianoglo a venit cu dovezi, că finanțarea ONG-urilor care-l atacă pe el și procuratura, vine din partea fundațiilor Conrad Adenauer și Soros, iar coordonarea o face Viorel Morari, ”omul lui Plahotniuc” apropiat Maiei Sandu, ex-șef al Procuraturii Anticorupție, și că fostul șef al misiunii UE în Moldova, Piter Michalko, a fost implicat în ”dezvăluirile de rezonanță”, el fiind foarte interesat de pornirea unei cauze penale contra PSRM privind ”finanțarea ilegală”, a discutat aceste acțiuni cu partenerii din ambasada SUA. Atunci autoritățile și-au ieșit din fire. ”Partenerii” occidentali s-au dovedit a fi ”vaca sacră”, care nu poate fi atinsă categoric.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Procuratura Generală , arest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1402 locuitori

Dominteni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dominteni, Văleni și Mihăileni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 166 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Dominteni constituia 1402 locuitori.Satul Dominteni a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.