Arată noutățile începînd cu...

eye 858 Vizualizări

Carburanții se scumpesc din nou


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit o nouă majorare a prețului carburanților, iar benzina va ajunge mîine să coste aproape 21 de lei, un record istoric.

Astfel, începînd de joi, prețul maxim stabilit de ANRE pentru benzina Standard 95 a ajuns la 20,98 lei, în timp ce motorina standard va fi comercializară cu 16,81 lei, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.md.

Asta în condițiile în care, acum două săptămîni, înainte de a intra în vigoare noile prevederi legale, benzina era comercializată cu 19,73 lei, iar motorina cu 15,95 lei.

Astfel, în acest interval benzina s-a scumpit cu 1,25 lei/litru, iar motorina e mai scumpă cu 86 de bani.

ANRE pune scumpirile pe seama tendințelor de la bursele internaționale.

De la 2 septembrie, în urma unor modificări legislative, marja de profit a petroliștilor a crescut de la 2,33 lei, la 2,62 lei.

În același timp, ANRE publică zilnic prețul maxim de comercializare a motorinei standard și benzinei standard 95.

Cuvinte cheie:

combustibil , preţ

Localităţile Moldovei şi diasporei

Feşteliţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
2868 locuitori

Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.

Citeşte mai departe