Arată noutățile începînd cu...

eye 1051 Vizualizări

MĂR, despre declarațiile Alei Nemerenco: Vremuri noi, aceleași greble


"Vremuri noi, aceleași greble". Astfel reprezentanții Asociației MĂR au comentat declarațiile ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, care le-a reproșat că ringul de dans nu este restaurant.

Într-un comunicat de presă, MĂR aduce la cunoștința ministrului că, Codul Activităților Economice din Moldova nu prevede așa tipologie ca și „club de noapte” sau „ring de dans”, cum este indicat în decizia Comisie Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

"În această ordine de idei, apare întrebarea ce se dorește ca și măsură epidemiologică, prin specificarea noțiunilor de „ring de dans” și „club de noapte”?

Ambiguitatea prevederilor au ca și consecință controale neîntemeiate din partea organelor de forță în rândul tuturor unităților de alimentație publică (de agrement ori nu).

Am comunicat de nenumărate ori Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, cât și în cadrul ședinței pe care am avut-o cu doamna Prim-ministru, despre această lacună normativă și consecințele abuzive care au loc la controalele organizate de angajații MAI. Se vede că nici de această dată nimeni nu vrea să ne audă. Lipsa prevederilor clare în deciziile CNESP și cu atât mai mult lipsa instrucțiilor, creează abuzuri. Cert este că, colaborarea și comunicarea autorităților cu asociațiile de profil par a avea doar un rol simbolic și nu unul consultativ", se mai arată în comunicatul emis de MĂR.

Amintim că potrivit deciziei CNESP, din 11 septembrie persoanele cu vârsta de peste 18 ani sunt admise la spectacole, concerte, festivaluri, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, a cluburilor de noapte sau a ringurilor de dans doar la prezentarea certificatului de vaccinare, a rezultatului negativ al testului anti-COVID-19 sau a actului care confirmă prezența anticorpilor anti-COVID-19.

Cuvinte cheie:

restrictie , restaurant , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lopatnic

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1401 locuitori

Lopatnic este un sat şi comună din raionul Edineţ. Lopatnic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Lopatnic este aşezat în partea de nord-vest a Republicii Moldova pe malul rîului Prut, la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Lopatnic din ținutul Hotin este menţionat pentru prima dată într-un document din 29 iunie 1570, cu denumirea de Lopatinți.

Citeşte mai departe