Arată noutățile începînd cu...

eye 728 Vizualizări

Se va organiza sau nu ziua vinului anul acesta?


Ziua Națională a Vinului, marcată în Republica Moldova în prima sîmbătă și duminică a lunii octombrie, ar putea fi desfășurată, transmite Noi.md cu referire la zugo.md.

Cel puțin așa a dat de înțeles Ala Nemerenco în studioul ProTV, precizînd că decizia finală va aparține Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Potrivit ei, prezentarea certificatelor corespunzătoare la intrarea la eveniment ar diminua riscurile. Nu cred că este necesar să ne limităm totalmente și să renunțăm la viață. Cu atît mai mult că nu este vorba despre Ziua Vinului, este vorba despre posibilitatea ca agricultorii să-și prezinte produsele, să poată vinde”, spune funcționara.

Aceasta a reiterat că decizia finală va aparține Comisiei. Totuși, conform Alei Nemerenco, totul depinde de modul în care evenimentul va fi organizat.

De menționat este că tot în studioul ProTV aceasta a făcut anumite precizări referitoare la impunere certificatelor de imunizare pentru cei care vor să meargă la evenimente, menționînd că „ringul de dans nu este restaurant” și că organizatorii de spectacole și concerte n-ar trebui să privească aceste restricții prin prisma acestui certificat scump. Avem multă lume care a trecut deja prin boală, sînt multe persoane vaccinate și astfel îi motivăm și pe alții să se vaccineze și am putea să avem sălile de spectacol pline la capacitatea de 75%”.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Ziua vinului , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drăgăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Citeşte mai departe