Arată noutățile începînd cu...

eye 604 Vizualizări

Angajații Căii Ferate își vor primi salariile pînă în decembrie


Foto: tv8.md

Angajaţii Căii Ferate a Moldovei îşi vor primi salariile pentru cele patru luni restante pînă la sfîrşitul anului. Cel puţin asta promite şeful întreprinderii de stat, Oleg Tofilat, care a precizat că, de la începutul verii, feroviarii au început să-şi primească lefurile, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Tofilat susţine că achitarea restanţelor salariale va fi efectuată din contul vînzării activelor neutilizate ale întreprinderii.

"Rămîn patru salarii din lunile anterioare februarie, martie, aprilie, mai, pe care le vom achita din vînzările de active neoperaționale şi avem toate şansele să o facem pînă la sfîrşit de an şi să intrăm în noul an fără nicio datorie de salariu.", a explicat Oleg Tofilat.

În iulie, CFM a propus angajaţilor să ia împrumuturi de la bănci, echivalentul salariilor neachitate, şi să plătească ratele lunare din propriile buzunare. La rîndul său, întreprinderea îşi asuma angajamentul să acopere dobînzile şi să achite creditele cînd va aduna sumele necesare.

Între timp, Tofilat susţine că situaţia financiară de la CFM s-a stabilizat, de aceea feroviarii nu mai trebuie să se împrumute.

"Luna trecută, 30 de procente din angajaţi, au ridicat cel puţin două salarii. Luna asta, cred că va fi la fel. Dacă reuşim bine, vom reuşi pînă la sfîrşit de septembrie să achităm tot salariul pe august.", a mai spus șeful CFM.

Acest lucru se datorează în mare parte volumului de mărfuri transportate pe cale feroviară, care în ultimele luni a crescut aproape de două ori.

"sînt anumiţi factori care nu depind de mine. De exemplu, recolta mare de cereale. Dar noi am asigurat să fie motorină la timp, să fie cît mai multe vagoane reparate şi scoase în lucru şi la fel cu locomotivele.", a subliniat Tofilat.

Restanţele salariale de la CFM se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei. În prezent, întreprinderea are în jur de 6 mii 300 de angajaţi.

Cuvinte cheie:

calea ferata , salarii , datorii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lărguţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
2780 locuitori

Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.

Citeşte mai departe