04 august 2021, 11:45 Realitatea moldovenească views 2833
A fost publicat programul Guvernului Gavrilița. Ce promisiuni să realizeze noul executiv
04 august 2021, 11:45 Realitatea moldovenească views 2833

A fost publicat programul Guvernului Gavrilița. Ce promisiuni să realizeze noul executiv

Natalia Gavrilița, candidata desemnată de președinta Maia Sandu, pentru funcția de prim-ministru a făcut public programul de activitate al noului Guvern. Tot astăzi a fost publicată și echipa cu care își propune să realizeze toate promisiunile din programul denumit „Moldova vremurilor bune”.

Programul de activitate al viitorului Guvern conține principalele provocări de dezvoltare a țării, obiectivele de dezvoltare, restructurarea Guvernului, pentru a atinge aceste obiective, prioritățile imediate, politicile sectoriale, inclusiv politici pentru diasporă, precum și acțiunile planificate pentru a fi realizate pe fiecare domeniu de dezvoltare în parte, după cum urmează:

- Buna guvernare,

- Transformare digitală,

- Justiție și anti-corupție,

- Economie și antreprenoriat,

- Infrastructură și dezvoltare regională,

- Sănătate,

- Protecția socială și munca,

- Finanțe publice,

- Agricultura,

- Protecția mediului,

- Administrație publică și autonomie locală,

- Educație și cercetare,

- Tineret și sport,

- Cultură,

- Mass-media liberă,

- Politici pentru diasporă,

- Politica externă,

- Afaceri interne,

- Reintegrarea țării

Printre cele 40 de priorități primordiale stabilite de noul Guvern, 17 se referă la gestionarea eficientă a crizei cauzate de pandemia Covid-19.

Altele vizează susținerea mediului de afaceri; demararea regormei justiției și pachetului anti-corupție; eliberarea din funcție a persoanelor din conducerea ministerelor, altor autorități administrative centrale, Cancelariei de Stat, precum și a structurilor organizaționale și a instituțiilor din sfera de competență a acestora, inclusiv din serviciile desconcentrate, care s-au manifestat prin ineficiență în activitate, au comis sau admis ilegalități și promovat grupuri de interese și/sau au fost implicați, contrar legii, în acțiuni de favorizare a partidelor politice sau a concurenților electorali, și numirea, în locul acestora, a unor persoane integre și profesioniste; asigurarea accesului gratuit pentru presă la orice informație de interes public; creșterea veniturilor populației și protecția socială a grupurilor vulnerabile; creșterea pensiei minime la 2.000 de lei și elaborarea unui concept de dezvoltare a sistemului de asigurări sociale pe termen mediu; majorarea pensiei minime pentru dizabilitate și a alocațiilor pentru dizabilitate etc.

Vedeți mai jos programul integral prezentat de Natalia Gavrilița.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , Natalia Gavrilița

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.