22 iulie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 3393
Noi reguli de intrare pe teritoriul R.Moldova. Ce trebuie să cunoașteți
22 iulie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 3393

Noi reguli de intrare pe teritoriul R.Moldova. Ce trebuie să cunoașteți

Din data de 19 iulie curent au fost instituite noi măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19 la trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în R. Moldova.

Astfel, conforma hotărîrii Ministerului Sănătății, statele au fost clasificat în zone roșii și verzi, iar în funcție de acestea au fost instituite măsuri restrictive pentru cetățenii care intră pe teritoriul R.Moldova.

Tatiana Saharneanu, comisar al Poliției de Frontieră, a relatat într-un interviu pentru Noi.md ce reguli se aplică din 19 iulie curent.

Intrarea în Republica Moldova din țările clasificate ca zonă verde

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi au petrecut ultimele 14 zile anterioare, consecutive, în una sau mai multe ţări clasificate ca zonă verde sînt obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace proprii.

Confirmarea se prezintă pe suport de hîrtie sau în format electronic, în una din limbile de, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 prevăzut la pct.4, vor respecta regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile.

Excepție fac următoarele categorii de cetățeni: -persoanele care deţin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, prezentat în una din limbile de stat, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Dovada imunizării, prezentată pe suport de hîrtie sau în format electronic, este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

-copiii cu vîrsta de pînă la 6 ani;

- elevii/studenţii cu vîrsta de pînă la 18 ani, etc.

Intrarea în Republica Moldova din țările clasificate ca zonă roșie

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă roșie vor respecta regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile.

Excepție fac următoarele categorii:

- Persoanele care deţin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, prezentat în una din limbile moldovenească, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Dovada imunizării, prezentată pe suport de hîrtie sau în format electronic, este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

- copiii cu vîrsta de pînă la 6 ani;

- copiii cu vîrsta cuprinsă între 6 și 18 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace proprii. Confirmarea se prezintă pe suport de hîrtie sau în format electronic, în una din limbile de stat, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.

- persoanele care deţin un act confirmativ de prezență a anticorpilor antiCOVID-19, prezentat în una din limbile de stat, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ, prezentat pe suport de hîrtie sau în format electronic, este valabil pe durata perioadei de 90 zile din data efectuării investigației. etc.

Reprezentanta Poliției de Frontieră a mai precizat că în pucntele de trecere este obligatorie purtarea măștilor de protecție, se verifică termometria și se respectă distanța fizică între persoane

În cazul depistării unor persoane cu semne clinice de boală, este solicitată intervenția punctului medical al aeroportului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , reguli , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.