30 iunie 2021, 10:15 Realitatea moldovenească views 2591
Circulația camioanele de peste 20 tone, interzisă pe drumurile naționale
30 iunie 2021, 10:15 Realitatea moldovenească views 2591

Circulația camioanele de peste 20 tone, interzisă pe drumurile naționale

Autoritatea administrativă ,,Agenția Națională Transport Auto” (ANTA) informează operatorii de transport rutier și conducătorii auto că se interzice, provizoriu, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 tone pe drumurile naționale.

Potrivit ANTA, restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30°C, între orele 10:00 și 20:00.

Instituția menționează că măsura restricționării circulației rutiere are ca scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi ce depășesc 30°C.

Restricțiile instituite nu se referă la vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și /sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculelor antrenate la reabilitarea drumurilor care transportă mixturi asfaltice preparate la cald.

ANTA avertizează că cetățenii care nu se vor conforma riscă să fie amendați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

traficul rutier , drum , caldura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.