22 iunie 2021, 10:10 Realitatea moldovenească views 1709
O elevă din Moldova a cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică
22 iunie 2021, 10:10 Realitatea moldovenească views 1709

O elevă din Moldova a cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică

Mădălina Griza, elevă la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău a obținut o medalia de bronz în cadrul primei ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete. Concursul, organizat de Elveția, s-a desfășurat online în perioada 14 - 19 iunie 2021.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării, la competiție au participat 156 de eleve din 43 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de două eleve și doi profesori.

Este vorba de Mădălina Griza, Corina Doni, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Boris Dînga", Criuleni; Sergiu Corlat, magistru în științe exacte, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei; Angela Globa, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), conducătorul adjunct al echipei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

elevi , olimpiada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.