15 iunie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 3161
Sarcinile la examenele din școli sînt analfabete și conțin multă ideologie. Opinie
15 iunie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 3161

Sarcinile la examenele din școli sînt analfabete și conțin multă ideologie. Opinie

Întrebările la examene nu sînt alcătuite de pedagogi, deoarece textul lor conține o mulțime de greșeli, în ciuda faptului că ele trebuie verificate înainte de fi semnate și trimise în școli.

Această opinie a fost exprimată de expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi, relatează Noi.md.

El a scris pe pagina sa de socializare că pe 14 iunie, elevii din clasele a IX-a au susținut examenul la istorie.

"M-au transmis condițiile întrebărilor la examenul la istorie pentru elevii școlilor cu predare în limba rusă, pentru a lua cunoștință și m-au rugat să-mi exprim opinia. O exprim. Deocamdată, dau un singur exemplu. Alții îmi cer să mă rețin și să mă abțin de la cuvinte obscene. Rețineți că dau cuvînt cu cuvînt, fără a schimba litere sau virgule în condiție.

"Condiția nr. 3 - Folosiți surse pentru a alcătui un text coerent pentru a argumenta următoarea afirmație: Dezvoltarea economică a Basarabiei ca parte a României Mari balansa între progres și limitări".

În această formulare, vedem că, pe lîngă greșelile gramaticale existente, sensul întrebării este prostesc, care vorbește doar despre analfabetismul total al autorului. Menționarea României Mari înseamnă introducerea în text a unei ideologii pure, deoarece un stat cu o astfel de denumire nu a existat niciodată.

Iar acum o întrebare către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova: vă rugăm să ne spuneți numele celor analfabeți care au alcătuit această sarcină, au verificat, semnat și trimis în școli", a scris Alexandr Muravschi.

Vă reamintim că informații utile despre istoria Moldovei pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

examen , scoala , greşeală

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1669
Populația:
1668 locuitori

Chirca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirca și Botnăreştii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1668 de oameni. Satul Chirca a fost menționat documentar în anul 1669.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.