Arată noutățile începînd cu...

eye 2526 Vizualizări

Opinia unui om de știință despre cum să păstrăm Moldova


Trebuie să păstrăm moștenirea spirituală și istorică a țării noastre natale dacă nu vrem să o pierdem pentru totdeauna, iar un astfel de pericol există.

Despre acest lucru a declarat cercetătorul istoriei localităților din Republica Moldova, deținătorul Ordinului Gloriei muncii Gheorghe Melnic, relatează Noi.md.

"Pentru fiecare moldovean Moldova bogată cultural nu este doar o casa natală. Ea este tot ceea ce există în această casă: și moral, și spiritual, uman", a spus Melnic.

El a amintit că istoria statalității Moldovei are de mai bine de șase secole. Și este important să păstrăm țara pentru urmași.

"Ea (Moldova) are un trecut foarte bogat - mai mult de 6 secole de formare și dezvoltare. Acum țara noastră, Republica Moldova, se află în pericol. Trebuie, pur și simplu, să facem tot posibilul pentru a ne păstra țara, limba noastră moldovenească, cultura", a spus Melnic.

Omul de știință a reamintit că în Europa există multe țări care și-au căpătat statalitatea mult mai tîrziu decît Moldova. El a îndemnat la promovarea adevărului istoric despre Moldova, promovarea dezvoltării culturii și consolidării statalității.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Greceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
135 locuitori

Greceni este un sat din cadrul comunei Burlăceni, raionul Cahul. Satul este situat la distanța de 58 km de orașul Cahul și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 135 de oameni. Localitatea Greceni este atestată documentar în anul 1875, fiind înființată pe lîngă o stație de cale ferată.

Citeşte mai departe