11 iunie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 5272
Opinia unui om de știință despre cum să păstrăm Moldova
11 iunie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 5272

Opinia unui om de știință despre cum să păstrăm Moldova

Trebuie să păstrăm moștenirea spirituală și istorică a țării noastre natale dacă nu vrem să o pierdem pentru totdeauna, iar un astfel de pericol există.

Despre acest lucru a declarat cercetătorul istoriei localităților din Republica Moldova, deținătorul Ordinului Gloriei muncii Gheorghe Melnic, relatează Noi.md.

"Pentru fiecare moldovean Moldova bogată cultural nu este doar o casa natală. Ea este tot ceea ce există în această casă: și moral, și spiritual, uman", a spus Melnic.

El a amintit că istoria statalității Moldovei are de mai bine de șase secole. Și este important să păstrăm țara pentru urmași.

"Ea (Moldova) are un trecut foarte bogat - mai mult de 6 secole de formare și dezvoltare. Acum țara noastră, Republica Moldova, se află în pericol. Trebuie, pur și simplu, să facem tot posibilul pentru a ne păstra țara, limba noastră moldovenească, cultura", a spus Melnic.

Omul de știință a reamintit că în Europa există multe țări care și-au căpătat statalitatea mult mai tîrziu decît Moldova. El a îndemnat la promovarea adevărului istoric despre Moldova, promovarea dezvoltării culturii și consolidării statalității.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
1988 locuitori

Gradişte este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gradişte și Iurievca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1988 de oameni. Satul Grădiște a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.