Arată noutățile începînd cu...

eye 1084 Vizualizări

Un microbuz cu moldoveni, lovit de un TIR în România


Un grav accident de circulație a avut loc sîmbătă seară la Iași, cu implicarea unui microbuz din țara noastră în care se aflau 17 persoane. Mijlocul de transport care se deplasa spre Iași a fost lovit de un TIR și s-a răsturnat.

Microbuzul cu moldoveni se deplasa dinspre vama cu Republica Moldova, iar în localitatea Voluntari, județul Iași, a fost lovit de autotrenul care a ieşit din sensul giratoriu, virînd spre Sculeni. Din primele informații, se pare că acesta nu a acordat prioritate microbuzului.

La fața locului au venit polițiștii și salvatorii, două persoane fiind descarcerate. Ambulanța SMURD a preluat o pacientă aflată în stare foarte gravă.

Mai multe persoane din microbuz, inclusiv un minor, s-au ales cu traumatisme. În total, 13 pasageri au avut nevoie de intervenția medicilor. Potrivit UPU SMURD Iași, minorul a fost transportat la Spitalului de Copii cu traumă craniocerebrală. Starea a două persoane este mai gravă, acestea au fost spitalizate. Potrivit presei din România, este vorba de două femei în vîrstă de 59 de ani – una cu fractura de bazin și alta cu traumatism cranian.

Cuvinte cheie:

microbuz , accident , Romania

Localităţile Moldovei şi diasporei

Șicovăț

Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
129 locuitori

Șicovăț este un sat din cadrul comunei Morenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Șicovăț a fost menționat documentar în anul 1911.

Citeşte mai departe