06 mai 2021, 15:20 Realitatea moldovenească views 3788
Principalul nod feroviar al țării se închide pe o perioadă nedeterminată
06 mai 2021, 15:20 Realitatea moldovenească views 3788

Principalul nod feroviar al țării se închide pe o perioadă nedeterminată

Circulația tuturor trenurilor prin nodul feroviar Bălți se va închide de astăzi, începînd cu ora 20.30 pe o perioadă nedeterminată, din cauza incapacității de a asigura siguranța traficului în condiții de protest a angajaților de la "Calea Ferată din Moldova", a nerezolvării problemei privind achitarea restanțelor salariale de mai multe luni, precum și a existenței unor probleme de ordin tehnic, inclusiv a lipsei acute de combustibil, ieșirea din funcțiune a traverselor etc.

Acest lucru este menționat în telegrama, care a fost transmisă de nodul feroviar Bălți către conducerea Căii Ferate din Moldova, pentru a debloca procesul de negociere între Federația Sindicală a Feroviarilor și administrație cît mai curînd posibil și pentru a stabiliza situația în colectivele de muncă pentru reluarea procesului de lucru și deschiderea controlată și în condiții de siguranță a circulației trenurilor.

În telegramă este indicat conflictul nerezolvat de mai mult timp între angajator și angajații nodului feroviar Bălți în ceea ce privește respectarea de către angajator a cerințelor prevederilor Codului Muncii. Se spune despre existența unui deficit acut de materiale pentru structura superioară a căilor ferate, de combustibil și lubrifianți, nerespectarea programelor de control periodic al detectării defectelor a instalațiilor feroviare din cauza lipsei de combustibil și lubrifianți și a mijloacelor de transportare a operatorilor pe linie.

În telegramă se vorbește și despre ieșirea din funcțiune în masă a traverselor din beton armat și procentul critic de putregai pe traversele din lemn și bare de transfer pe secțiunile principale și staționare, despre lipsa materialelor consumabile pentru lucrările de întreținere de rutină.

Se subliniază faptul că, din toate aceste cauze, s-a creat o situație critică în care devine imposibilă îndeplinirea sarcinii și funcției principale - menținerea tuturor elementelor căilor ferate într-o stare bună de rezistență și stabilitate care să asigure o circulație sigură, lină și neîntreruptă a trenurilor cu viteze stabilite.

În acest sens, începînd cu 6 mai, ora 20.30, circulația tuturor trenurilor prin joncțiunea feroviară Bălți va fi închisă pentru o perioadă nedeterminată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

calea ferata , protest , tren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.