Arată noutățile începînd cu...

eye 643 Vizualizări

Teatrele și sălile de concerte își reiau activitatea


Teatrele, sălile de concerte şi cele de cinema sînt își deschid din nou ușile pentru public. Este decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, care precizează că sălile pot fi ocupate doar la jumătate din capacitate. Măsura a intrat în vigoare începând din 1 mai.

”Se permite reluarea activității sălilor de spectacole (teatre și săli de concert) și de cinema, la o capacitate maximă de 50%, respectând prevederile Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID–19, aplicate în activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură, aprobată prin Hotărârea nr. 31/2020 a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.”, se arată în ultima decizie a comisiei municipale.

Totodată s-a permis organizarea și desfășurarea tîrgurilor de week-end cu produse agricole autohtone, în perioada 01.05.2021-30.11.2021, în sectoarele municipiului Chișinău, conform adreselor de comercializare, stabilite de preturile de sector, publicate pe site-ul primăriei și preturilor. Unitățile de comerț vor fi amplasate la o distanță de minim 3 metri una de alta, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virusului COVID-19.

Reamintim că instituțiile teatral-concertistice şi-au închis uşile în data de 1 martie din cauza pandemiei de COVID-19. Cât nu au avut voie să activeze, mai mulţi artişti au protestat, fiind nemulţumiţi de faptul că nu pot ieşi în scenă.

Tot din 1 mai, autorităţile locale au permis și organizarea târgurilor de weekend în Capitală. Unităţile de comerţ trebuie să fie amplasate la o distanţă de trei metri una de alta.

Autorităţile din sănătate precizează că măsurile ar putea fi revizuite, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Cuvinte cheie:

teatru , coronavirus , concert

Localităţile Moldovei şi diasporei

Secăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe