Arată noutățile începînd cu...

eye 650 Vizualizări

Au fost selectate primele companii care vor beneficia de finanțare pentru ecologizare


Ministerul Economiei a selectat 17 întreprinderi care vor beneficia de granturi mici de pînă la 200 mii lei pentru ecologizarea afacerilor în cadrul Etapei II a Programului de ecologizare a ÎMM.

În cadrul acestei etape, ÎMM vor fi susținute financiar pentru implementarea acțiunilor de ecologizare de valoare mică, care va constitui pînă la 70% din valoarea proiectului investițional fără TVA, dar nu va depăși 200 000 lei.

Mijloacele financiare nerambursabile vor fi transferate de ODIMM după investirea resurselor proprii ale ÎMM și prezentarea documentelor justificative. Alocarea mijloacelor financiare nerambursabile poate fi realizată în maxim 2 tranșe, după cum urmează: I tranșă – 70% din suma finanțării nerambursabile se acordă după ce Beneficiarul va investi contribuția proprie de 30%, conform proiectului investițional; II tranșă – 30% din suma finanțării nerambursabile este transferată Beneficiarului după prezentarea documentelor confirmative privind efectuarea investiției din prima tranșă acordată de ODIMM, conform proiectului investițional.

Din cele 17 companii selectate spre finanțare, 7 activează în domeniul serviciilor, 8 ÎMM își desfășoară activitatea în sectorul industrial, iar 2 sînt din domeniul agroalimentar.

Acțiunile de ecologizare propuse de companiile selectate pentru finanțare vizează: înlocuirea sursei de energie convențională prin instalarea panourilor fotovoltaice; reducerea consumului de energie prin implementarea sistemelor de recuperare termică; captarea și utilizarea apelor pluviale; transformarea deșeurilor organice în proteine de înaltă calitate pentru sectorul piscicol, zootehnic, recilcarea deșeurilor rezultate în procesul filtrării uleiurilor presate la rece și folosirea în cosmetologie; etc.

Cuvinte cheie:

grant , ecologie , business

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ruslanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
199 locuitori

Ruslanovca este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Ruslanovca a fost înființat în anul 1965.

Citeşte mai departe