27 martie 2021, 14:50 Realitatea moldovenească views 3705
Medicii răpuși de COVID-19: Societatea comemorează eroii în halate alb
27 martie 2021, 14:50 Realitatea moldovenească views 3705

Medicii răpuși de COVID-19: Societatea comemorează eroii în halate alb

La un an de la primul decese în rîndul lucrătorilor medicali, provocat de COVID-19, Ministerul Sănătății a publicat lista angajaților din sistemul de sănătate care au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează pandemia COVID-19 ne-a răpit mulți oameni dragi, rude, prieteni, cunoscuți, dar și specialiști buni din domeniul sănătății, transmite sputnik.md.

"Timp de un an, lucrătorii medicali au fost în prima linie de luptă cu COVID-19, muncind zi și noapte, fără pauze, departe de familie, pentru a salva cît mai multe vieți. Și-au dedicat tot timpul și toată energia, ca să ne ofere nouă tuturor un exemplu de curaj, sacrificiu și profesionalism, stînd la straja sănătății noastre. Uneori, chiar și cu prețul propriei vieți. Vom păstra în inimile noastre recunoștința pentru dedicația cu care și-au făcut munca și ne vom aminti cu multă căldură despre calitățile lor profesionale și umane", a transmis Ministerul Sănătății.

De precizat că vineri, Ministerul Sănătății de la Chișinău a anunțat alte 1 866 cazuri noi de infectare, iar bilanțul celor bolnavi de COVID-19 a ajuns 223 986. Tot ieri, s-au înregistrat 43 de decese din cauza coronavirusului, ceea ce reprezintă un record în țara noastră de la începutul pandemiei și pînă în prezent. În total, 4 745 de bolnavi au murit de la începutul pandemiei din cauza complicațiilor date de COVID-19, dintre care 104 sînt lucrători medicali.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.