Arată noutățile începînd cu...

eye 574 Vizualizări

Fără microbuze, timp de o zi: Transportatorii nu renunță la proteste


Chiar dacă CNESP și-a suspendat decizia de limitare la 50% a numărului de călători în transport, transportatorii nu renunță la ideea de a organiza mîine, 23 februarie, o acțiune de protest, transmite Noi.md.

Într-un comunicat de presă, Asociația Patronală a Profesioniștilor în Transporturi ”Transportatorul” declară că susține revendicările înaintate de Asociația Patronală ”APOTA” și se va alătura protestului național al transportatorilor rutieri prin suspendarea rutelor regulate raionale și interraionale din 23 februarie 2021.

Oprirea transportului va duce la perturbarea gravă a proceselor economice și sociale în republică, se menționează în comunicat.

În acest sens, transportatorii solicită soluționarea cîtorva revendicări:

„1. În legătură cu faptul că personalul din transportul public se află la prima linie de risc, CEREM vaccinarea in termen de 7 zile a tuturor conducătorilor auto din transport public.

2. CEREM asigurarea gratuită cu materiale de protecție, măști, halate, dezinfectant pentru fiecare unitate de transport.

3. CEREM achitarea imediată din bugetul de stat a plăților compensatorii în valoarea salariului mediu pe economie pe lună conducătorilor auto pentru fiecare lună a pandemiei.

4. CEREM repartizarea motorinei gratuite - necesare pentru activitatea transportului regulat de persoane din rezerva de stat și ajutoarele internaționale.

Doar executarea completă și operativă a revendicărilor va permite realizarea deciziilor adoptate de CNESP”, se mai arată în comunitacul emis presei.

Cuvinte cheie:

microbuz , protest

Localităţile Moldovei şi diasporei

Beşghioz

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
3391 locuitori

Beşghioz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşghioz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3391 de oameni. Satul Beşghioz a fost menționat documentar în anul 1806.

Citeşte mai departe