05 octombrie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 5702
Ostalep: În Moldova nu se face nimic în privința lichidatorilor statului moldovenesc
05 octombrie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 5702

Ostalep: În Moldova nu se face nimic în privința lichidatorilor statului moldovenesc

Moldova luptă cu amenințări „hibride” imaginare, dar nu face nimic în privința lichidatorilor statului moldovenesc, a celor care pledează deschis pentru distrugerea Moldovei.

Nimeni nu se ocupă de fenomenul nazismului înrăit, de care este plin segmentul românesc al rețelelor sociale moldovenești.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Probleme de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep într-un interviu acordat unuia dintre canalele-telegram, transmite Noi.md.

El a menționat că politicienilor le este convenabilă lupta împotriva amenințărilor „hibride”, deoarece unii din ei primesc, datorită acestora, voturi, dar mai des primesc sprijin prin ambasadele occidentale, ONG-uri, mass-media, precum și contacte. Cu toate acestea, ei și instituțiile statului nu luptă nicicum împotriva lichidatorilor statalității moldovenești.

Deci, se primește că noi, cetățenii, plătim impozite pentru a-i întreține pe cei care luptă cu noi. Acest lucru este uimitor, după cum a spus profesorul Preobrajenskii. Ce e de făcut? În primul rînd, ar fi bine ca toată lumea să vorbească despre asta mai des. În al doilea rînd, să propunem modificări în legislație, împiedicînd acestor „fraieri” să-și îndeplinească sarcina. Și, desigur, cererea de noi politicieni. Pot adăuga din partea mea că eu intenționez să trec de la primul punct la următoarele două", a spus Valeriu Ostalep.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , statalitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1502 locuitori

Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.